Toate demersurile făcute ani la rând pentru includerea Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş în lista proiectelor prioritare pentru Comisia Europeană au fost aruncate la coş de către USL.

Acest proiect extrem de important pentru România a fost exclus de pe lista proiectelor de prioritate zero pentru Uniunea Europeană, după ce Anca Boagiu şi Alexandru Nazare, ambii în calitate de miniştri ai Transporturilor, au reuşit includerea autostrăzii în reţeua TENT-T şi implicit au dat şansa finanţării proiectului din fonduri europene.

În schimb, astăzi, în nici un coridor din cele incluse la finanţare pentru 2014 – 2020, nu se regăseşte acest proiect major de infrastructură. Concret, avem negru pe alb dovada faptului că niciodată Autostrada Iaşi – Tg. Mureş nu a prezentat un interes real pentru USL, ci doar potenţial ca material de campanie.

Nu cred că pentru această “scăpare” intenţionată şi rea voită din partea USL poartă vina toţi candidaţii alianţei, însă, liderii formaţiunilor politice cu siguranţă sunt vinovaţi pentru lipsa autostrăzii din lista publicată ieri de către Comisia Europeană. Cei care au făcut programul politic, atât la nivel naţional dar mai ales la nivel local, au vândut speranţe deşarte ieşenilor. Autostrada este al doilea proiect mincinos din Manifestul pentru Iaşi, pentru că nici Spitalul Regional de Urgenţe nu va prinde contur din fonduri publice, aşa cum au promis, de nenumărate ori, şi Ponta şi Antonescu.

A trecut abia un an de când USL a câştigat alegerile locale şi parlamentare iar proiectele Iaşului fie au dispărut de pe lista promisiunilor, fie au fost modificate radical. În curând, Manifestul USL pentru Iaşi se va transforma în Minciunile USL pentru Iaşi. Liderii uniunii ar trebui să-şi ceară scuze ieşenilor pentru minciunile servite şi să găsească un nou slogan, altul decât USL iubeşte Iaşul.

 

USL a scos Autostrada Iasi - Tg. Mures de pe lista proiectelor europene de maxima importanta#1

Comentarii

Adauga opinie

* Nume:
* Email:
* Opinie:
* Imagine verificare:
Security Code
Imagine noua
* campuri obligatorii
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj