Lungime: 310 km Cost (estimat): 4,1 miliarde de euro (cf. MPGT) STADIU ACTUAL: Ofertele depuse pentru licitatia de refacere a Studiului de Fezabilitate au fost deschise in 4 februarie. Se asteapta atribuirea contractelor --- Autostrada care sa lege Moldova de reteaua autostrazilor care duc spre Vest e in atentia autoritatilor deja de mai bine de opt ani, insa pentru ea s-au facut doar studii, iar toata atentia din partea politicului a ramas doar pe hartie. Acum autoritatile se pregatesc (...)

10.03.2015

Planul de reorganizare al Fortus SA există din 2013. Totul s-a oprit atunci când, în iulie 2013, Primăria a trimis o notificare că vrea să facă un parc industrial. Nu a fost prezentat niciun studiu de fezabilitate, niciun plan de afaceri nici până acum. Pentru acest parc, Primăria cere active cu o valoare cuprinsă între 31 şi 45 milioane de euro, în condiţiile în care are de recuperat datorii de doar 4,5 milioane de euro. Între activele cerute (...)

Nu a existat, până la acest moment, un proiect de infrastructură care să fi primit mai multă susţinere din partea tuturor formaţiunilor politice din Iaşi decât Autostrada Iaşi – Tg. Mureş. Însă, niciodată reprezentanţii eşichierului politic nu s-au unit pentru a-l susţine cu toată forţa, într-o singură voce. De aceea, este momentul ca noi, parlamentarii de Iaşi, indiferent de culoarea şi de orgoliile politice, să ne unim şi să facem front comun (...)

  Aproape o sută de ani de istorie, excelenţă şi performanţă sunt astăzi egali cu zero. Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino, filiala Iaşi, se află în moarte clinică. Producţia este oprită încă din 2010, iar cercetătorii care au inventat vaccinuri unice în lume sunt în şomaj tehnic, şi nimeni nu îi mai angajează pentru că sunt supracalificaţi. Un astfel de exemplu de excelenţă este (...)

Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj