Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că în 25 martie a transmis o scrisoare către toţi membrii Consiliului European, în care ruga să analizeze posibilitatea ca Acordul de asociere şi Acordul de liber-schimb cu Republica Moldova să fie semnat la 27 mai. Băsescu a arătat că aceeaşi scrisoare a adresat-o şi preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, dar şi preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. "La ultimul Consiliu (Euronean (...)

Situația actuală din Ucraina ar putea da un nou impuls pentru perspectiva europeană a Georgiei și Republicii Moldova. De această părere este fostul comisar european pentru extindere, Günter Verheugen, exprimată în cadrul unui comentariu pentru publicația Financial. „Situația pare interesantă pentru Republica Moldova și Georgia. UE nu își poate permite să piardă aceste două țări, în cazul în care va pierde Ucraina. Circumstanțele actuale (...)

Consiliul de miniştri al Uniunii Europene a susţinut, azi, propunerea Comisiei Europene de anulare a vizelor pentru călătoriile de scurtă durată (pentru o perioadă de şedere de până la 90 de zile pe parcursul a şase luni) în spaţiul Schengen, pentru cetăţenii Republicii Moldova, posesori ai paşaportului biometric. Adoptarea propunerii respective de către statele membre ale UE încheie faza deliberativă a procedurii decizionale a UE privind liberalizarea (...)

Parlamentul European a votat, joi, eliminarea vizelor pentru cetăţenii R. Moldova care călătoresc în UE. Astfel, cetăţenii moldoveni, posesori ai unui paşaport biometric, vor putea călători liber, oriunde în Schengen, timp de 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile. Decizie istorică pentru Republica Moldova, luată, joi, în Parlamentul European. Legislativul UE a votat, joi, propunerea legislativă privind ridicarea vizelor pentru cetăţenii R. Moldova (...)

Conturile liceului teoretic cu predare în limba română Lucian Blaga de la Tiraspol au fost blocate, a anunţat luni directorul instituţiei, Ion Iovcev, în cadrul unei întruniri la Ministerul Educaţiei. Preşedintele Traian Băsescu solicită misiunii OSCE în Republica Moldova şi tuturor celorlalte instituţii responsabile să intervină pentru a asigura accesul tuturor elevilor la libera alegere a limbii române ca limbă de studiu, urmare a "presiunilor (...)

Curtea Constitutionala din Republica Moldova a decis ca limba romana si cea moldoveneasca sunt identice. Decizia a fost exprimata de presedintele Curtii, Alexandru Tanase, informeaza Publika.md. Astfel, limba romana este limba de stat a R. Moldova, deoarece acesta este termenul precizat in Declaratia de Independenta a tarii, scrie si site-ul Unimedia. "Declaratia de Independenta face for comun cu Constitutia. In cazul unor divergente, textul Declaratiei de Independenta prevaleaza", (...)

TVR lansează, duminică, de 1 Decembrie, la Chişinău, grila destinată publicului din Republica Moldova, prima zi de emisie fiind marcată de transmisiuni în direct de la aniversarea Zilei Naţionale a României la Ambasada română şi din Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala moldoveană. Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de televiziunea publică, vedetele TVR care vor participa la lansarea grilei pentru Republica Moldova sunt Cristian Tabără, Iuliana (...)

Republica Moldova a făcut astăzi un pas mare spre vest. La Vilnius, premierul Iurie Leancă a parafat Acordul de Asociere cu UE, împreună cu şefa diplomaţiei europene Catherin Ashton. "Trăim un moment istoric, ce simbolizează încredere şi deschidere în relaţia dintre R.Moldova şi UE", a declarat premierul moldovean Iurie Leancă, după parafarea acordului împreună cu Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton. "Moldova, (...)

lista de la 1 la 8 din 31
Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
NATO: Criza sanitară nu trebuie să se transforme într-o criză de securitate
 NATO trebuie să evite ca criza sanitară provocată de COVID-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor (...)
Gadgeturi pentru noua lume a coronavirusului! IT-știi români vor să ușureze munca medicilor
 De la producători de mobilă până la dezvoltatori de software AI, companiile din întreaga lume își (...)
Sondaj