Localizate si Componenta

   Romanesti este o comună in judetul Iasi. Este situată la 32 de km de municipiul Iaşi si 9 km de orasul Podu Iloaiei si avea in 2007o populatie de 1,874 locuitori si 905 gospodarii. Este formata din satele Româneşti, Avântu, Ursoaia, si are o Suprafata de 3859 ha din care 250 ha Intravilan  si 3609 ha Extravilan

   Situri Arheologice

   Situl arheologic de la Avantu, punct 'Prosia'

   La circa 500 m SSE de sat, pe partea stanga a liniei ferate Letcani – Movileni, asezare bogata si relativ intinsa, cu ceramica Cris, cu decor pictat sau adancit , Noua – fragmente de vase cu torti suprainaltate si cu buton, Hallstatt timpuriu – ceramica decorata cu caneluri si din sec. IV e.n., cu fragmente de amfore romane cu caneluri orizontale. Asezarii Noua ii apartin cenusarele cu diametre de 30—50 m.   

   Economie si Investitii

   Activitati zonale : Cultura cerealelor (porumb, grau), cresterea animalelor.

   Proiecte investitii

   Drum satesc - Program FRDS - sat Avintu; Construire sediu nou Primarie, construire scoli in Romanesti si Ursoaia; Reabilitarea si modernizarea scolii Avintu prin Banca Mondiala, Guvernul Romaniei si UE; Proiect drum comunal Romanesti - Avintu (nefinantat deocamndata).

Știri din România reală
Noii miniştri din guvernul Grindeanu, validaţi de preşedinte
Preşedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu, ceremonia de depunere (...)
Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica. Ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el (...)
Fostul judecător CCR Tudorel Toader, favorit pentru Ministerul Justiţiei. Propunerea a fost făcută de Tăriceanu
Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Tudorel Toader, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Justiţiei, (...)
Grevă de avertisment a profesorilor din Iaşi. Aproape 5.000 de profesori au aderat la protest. Cum decurg orele de curs din şcoli
 Aproape 5.000 de profesori afiliaţi la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (...)
Dragnea i-ar fi cerut lui Grindeanu să-şi dea demisia, dar prim-ministrul ar fi refuzat
 Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după (...)
Sondaj
CONTACT RAPID
Trimite un mesaj rapid direct deputatului Petru Movilă